13 מאי 2014

Donburi

ועם כל הכבוד לראמן, אוכל יפני מנחם באמת זה דונבורי. בתרגום חופשי ״קערה״, והשם מרמז על סגנון המנה - קערת אורז לבן ובסיסי (אך טעים מאד) שעליו נחה תוספת משתנה ובדרך כלל ספציפית בהתמחות של אותה מסעדה. 
במהלך הטיול הספקתי לטעום את רוב הסוגים הפופולרים, ואלו האהובים עלי:

Gyudon

אולי הפופולרי ביותר. רצועות בשר דקיקות ומבושלות עד רכות, ביחד עם בצל או ירקות נוספים. לפעמים מוסיפים אונסן-טמאגו, ביצה רכה שהתבשלה במים חמים, או פשוט ביצה טרייה שמתבשלת מחום התבשיל. 
קל מאד למצוא אותו ביפן, בעיקר ברשתות המזון המהיר המתמחות - בראשן Yoshinoya הפופולרית, המועדפת עלי Matsuya , וגם Nakau ו- Sukiya. להגיע ליפן ולא לאכול באחת מהן זה פספוס גדול.


Oyakodon

עוף וביצה, או בשם העממי שלה ״הורים-ילדים״. תבשיל נימוח של ביצים עם פיסות עוף קטנות, שהאורז סופג באהבה רבה. זה הדונבורי שאני הכי אוהב. 



Tekkadon

עם נתחי טונה טרייה.
ואם משתמשים בסלמון וביצי סלמון, מתקבלת הגירסה הימית של ה״הורים וילדים״. בשוק הדגים של סאפורו אכלתי את המנה ביחד עם נתחים טריים של קיפוד ים. זה היה נפלא.
אם יש רק קיפוד ים, וזה אפשרי אם כי מעט יקר, קוראים לה Unidon.


Tendon

במקום תבשילים מניחים נתחי טמפורה גדולים, וכל סועד מוזג לעצמו רוטב משגע בשם tsuyu שעשוי מסויה, מירין וג׳ינג׳ר.


עוד סוגים של דונבורי -

Kaisendon - פירות ים ודגים בהגשה ראוותנית. פחות משנה מה נכנס, יותר חשוב כמה טרי ואיכותי הוא.
Katsudon - עם Tonkatsu. אותו לא טעמנו, אבל את החיבור קל מאד לדמיין. לפעמים מגיע עם רוטב קארי או אחר כדי להוסיף רטיבות למנה.
Unadon - עם צלופח משוח ברוטב מתקתק. זה היקר ברשימה, המקפידים מגישים אותו בקופסא מלבנית במקום קערה, בדומה לGyutan.

3 תגובות:

  1. נראה לי שב-Tekkadon זה סלמון ולא טונה (לפחות על פי התמונה).
    בכל מקרה, פוסט מעורר תאבון במיוחד!

    השבמחק
  2. מה קורה בארץ יש גיודון?

    השבמחק