29 אפריל 2014

Kushisho (אקיטה)


לא משנה כמה תתכנן מראש, ההפתעות הגדולות תמיד יקפצו עליך כשאתה לא מוכן. 
יצאנו לטייל ב-Kawabata, רחוב המסעדות של העיר Akita, וחיפשנו מקום הגון לאכול בו. לא ידענו מה בדיוק אנחנו מחפשים, אבל רצינו משהו מיוחד, וכך נעצרנו מול חלון ראווה מינימליסטי שהציג שיפודי טמפורה עדינים בגומחה מוארת וצרה בקיר. 


משם נשאבנו פנימה ועברנו את אחת החוויות הקולינריות המפתיעות והמרגשות של הטיול. 





ישבנו סביב בר מודרני ומינימליסטי, בזמן שמארחת בלבוש מסורתי עורכת לנו את סט הכלים בטקסיות. מליון צלחות, כוסות, כדים, טקסי מזיגת רטבים וחמידות כללית מכל עבר. 
שתינו סאקה וצ׳וייה מצויינים, טבלנו ירקות פריכים בכד קטן עם מיסו טעים כמו קרמל, ולא האמנו כמה שזה טוב. 




ואז הגיע עיקר הטקס, השף בליווי העוזר שלו הכינו במיוחד מגוון שיפודי טמפורה מיניאטורים שהגדירו מחדש כל מה שאנחנו יודעים על הקטגוריה. במקום הבלילה הזולה שמתאפיינת בגסות ושמנוניות יתר, השיפודים צופו באבקה דקיקה ומתפצפצת שהעבירה את התוכן שעטפה אל מרכז הבמה. 

 

הם עבדו ביסודיות על כל שיפוד, העבירו אותו מכלי אחד לשני, איבקו, פידרו, הסירו שכבות מיותרות עם מברשות מיוחדות, והשקיעו דקות ארוכות בטיפול מסור ומעורר הערכה. 
היה מדהים לצפות בכל זה.









טעמנו כל כך הרבה דברים טובים ומיוחדים שכבר לא נוכל לשחזר. בחרתי כמה תמונות מייצגות כדי להמחיש את הסגנון, ובאמת שהיה קשה לסנן. 
כל שיפוד היה ביס, וטעם אחד מדוייק וחד פעמי. השף המליץ על הרוטב המתאים לכל אחד מהם, וכך פשוט התמסרנו לחוויה וביקשנו שיפסיק כשלא יכלנו יותר. 



לסיום קיבלנו Sakuramochi, קינוח מסורתי בטעמי סאקורה ובמילוי של קרם שעועית אזוקי עם תה ירוק תואם. זה היה נפלא. ארוחות כאלו מצדיקות טיול שלם. 




לא הפסקנו להודות לשף, שהתרגש עוד יותר מאיתנו, והוא יצא איתנו מפתח המסעדה, שם צילמנו אותו למזכרת על רקע השלט היפייפה. 




המלצה חמה!
אתר המסעדה, כולל מפה -
http://takumi-factory.jpn.com/kushisho/info/

והתפריט הויזואלי
http://takumi-factory.jpn.com/kushisho/food/
כל שיפוד עולה 150 ין (בערך 5 שקלים), ולא ניתן להזמין אחד ספציפי, השף מכין אותם לפי רצונו, עד שתגידו לו להפסיק.


5 תגובות:

  1. יופי של פוסט והתמונות כל כך יפות. הבטחתם לצרף את השם והפרטים :)

    השבמחק
  2. גם אני מחכה לשם ופרטים, ואולי גם למידע האם ייתכן שזו רשת שאוכל למצוא גם במקומות דרומיים יותר ביפן..? (לעזאזל איתכם שלא עשיתם בלוג לטיול הקודם ליפן)

    השבמחק
  3. ממש מחכה לפרטים!!! :)

    השבמחק
  4. הוספתי את פרטי המסעדה, בהצלחה :)

    השבמחק